Ontmoetingsplek Sportclub Barbaros

Beste leden,
Nadat we onze beweegtuin hebben kunnen realiseren vanuit het sportakkoord, hebben we deze week nog twee goede nieuwtjes ontvangen.
♦️Allereerst willen we melden dat we een aanvraag hebben ingediend bij het Twentse Noabers Fonds voor een bijdrage voor een zeecontainerbar. Deze extra uitgifte biedt mogelijkheden om de drukte in onze kantine te ontlasten tijdens piekmomenten en om de beweegactiviteiten in de beweegtuin te stimuleren door (gezond) eten en drinken aan te bieden aan alle gebruikers. En raad eens? We hebben een bedrag van € 2000,- toegekend gekregen! Dit is een geweldig bedrag waarmee we snel aan de slag kunnen om dit te realiseren.
Als je als sponsor of donateur ons wilt helpen om het proces te versnellen, horen we dat graag, want er is nog wel wat extra financiering nodig. Namens alle leden en bezoekers van Sportclub Barbaros willen we het Twentse Noabers Fonds en de Provincie Overijssel ontzettend bedanken.
♦️Het tweede goede nieuws is dat we ook subsidie hebben aangevraagd bij de provincie voor een sociale hypotheek, en deze is ook toegekend! Geweldig! Zoals jullie de afgelopen periode hebben kunnen zien, zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met #IMEAN Care. Overdag, wanneer de kantine leegstaat, draaien we nu een pilot dagbesteding voor 3 dagdelen. De subsidie is aangevraagd voor het ontwikkelen van ontmoetingsplek Barbaros en deze toekomstbestendig maken.
Net zoals veel verenigingen worstelen wij ook met (financiële) uitdagingen als gevolg van de tegenvallers in de coronatijd en de hoge kosten en energierekening, maar ook de beperkte ledenaantallen om onze vaste lasten te kunnen betalen. De afgelopen periode hebben we veelal een beroep gedaan op bestaande reserves waar we nu ook doorheen zijn. Daarom zijn we superblij dat we samen met onze partner #IMEAN Care onze eigen sociale ontmoetingsplek kunnen ontwikkelen en kunnen inspelen op de veranderingen in de samenleving. Buiten dat we onze sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, hebben we dit als vereniging ook keihard nodig om (financieel) gezond te blijven.
Mocht je na het lezen van dit bericht ideeën hebben of enthousiast zijn geworden, neem dan alsjeblieft contact met ons op om te kijken hoe we dit allemaal verder vorm kunnen geven.
Stuur een bericht
1
Heeft u hulp nodig?
Hallo,

Kunnen wij u helpen?