Festi Ramazan

De Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender. Het is een speciale periode voor moslims, een periode van reflecteren, van mediteren en van toewijding aan God. Een maand lang staat het leven van moslims in teken van verbroedering, zelfdiscipline, zelfreflectie en bezinning op spiritueel gebied. Naast het lichamelijke aspect is het ook een geestelijke beproeving. Elke dag van zonopgang tot zonsondergang, weerhouden de moslims zich volledig van eten, drinken, roken en seksueel contact, maar ook van slecht spreken, kwaad worden en onrechtvaardig zijn tegenover zichzelf en anderen. Tijdens de Ramadan serveert men een maaltijd voor zonsopgang (sahur), bij voorkeur zo laat mogelijk, en een andere maaltijd na zonsondergang (iftar), om het vasten te verbreken. Moslims delen hun iftar met andere families en nodigen vrienden, ouders en buren uit. Familie en kennissen worden bezocht en eet men gezamenlijk. De over het algemeen zoete gebakjes worden gebruikt om weer energie te krijgen.

Sportclub Barbaros en de Hdv Ayasofya camii Hengelo organiseren dit jaar gezamenlijk de iftar maaltijden, dit ook mede door de verbouwing van de huidige moskee. De organisatie ligt geheel in de handen van de HDV AYASOFYA MOSKEE.

De iftar maaltijden starten op vrijdag 8 april en zullen de gehele ramadan maand op de vrijdag- en de zaterdagen georganiseerd worden. Wil jij een iftar maaltijden geven voor familie, vrienden of buren? Neem dan contact op via info@ayasofyahengelo.nl

Ook bestaat er voor organisaties de mogelijkheid om een Ramadan-diner te regelen in uw organisatie. Daarbij kunt u met uw collega’s de Ramadan van dichtbij meemaken, in een vertrouwde omgeving. Afhankelijk van de wens voor meer diepgang, kunnen wij in samenspraak op heel korte termijn een mooie avond organiseren die niet gauw vergeten zal worden.

De Ramadan start dit jaar op 2 april 2022 en duurt tot 1 mei. De iftar maaltijden kunnen voor maximaal 200 personen georganiseerd worden per avond. Dit betekend dat per avond 4 personen/ gezinnen maximaal 50 personen kunnen uitnodigen

Stuur een bericht
1
Heeft u hulp nodig?
Hallo,

Kunnen wij u helpen?